ClickCease
top of page
back.png

Få akut tandläkarhjälp nära dig

Akuttandläkare

Har du frågor?

Kontakta oss

Ring på 022110050 

info@tandvardscentrumkoping.com

Leg. Tandläkare Uday Najim
Logo
back.png

Få akut tandläkarhjälp nära dig

Akut tandläkare

KONTAKTA OSS

Har du frågor?

Ring på 01621200  

info@tandvardscentrum.com

Leg. Tandläkare Uday Najim
Logo

Akuttandläkare i Köping

Vi fungerar som akuttandläkare under våra öppettider, du kan alltid få en akuttid hos oss.

Eftersom tandvärk tillhör en av de mest obehagliga typerna av smärta, är snabb och effektiv behandling avgörande. Av den anledningen försöker vi alltid se till att våra akuta patienter får tid samma dag.

Hos oss kan du bli smärtfri direkt, med en akut tandläkartid utan extra avgift.

Ring oss på: 022110050 så hjälper vi dig.

Vi har förmånliga öppettider, men är dock stängda på helgdagar.

När finns det ett behov för akuttid hos tandläkaren?

Akuttandläkare är – som namnet antyder – en tandvårdsjour för akuta behov. I många fall sker inget allvarligt om man väntar en dag eller två med att besöka tandläkaren, medan det i andra situationer är avgörande att agera snabbt. Om behovet är mycket akut kan till och med timmar och minuter spela en stor roll. Är man osäker på om det är nödvändigt med en akut tid, bör man vända sig till en kunnig person inom området, i form av en tandläkare eller annan tandvårdspersonal, som kan ge en professionell bedömning utifrån den enskilda situationen.

Att uppsöka en akuttandläkare kan vara meningsfullt i många fall. De vanligaste fallen kan delas upp i följande punkter:

  • Akut tandvärk

  • Trauma

Akut tandvärk kan uppstå av en mängd olika anledningar. Oavsett orsaken är det mycket besvärligt att uppleva detta. Tandvärk behöver inte bero på något allvarligt, men det är ändå lämpligt att besöka tandläkaren för en kontroll. Du kan till exempel drabbas av tandvärk till följd av infektion eller hål i tänderna. Båda dessa kräver behandling så snart som möjligt.

Generellt kan man säga att tandvärk blir värre ju längre tid som går. Därför bör man inte tänka att smärtan och obehaget försvinner av sig själv. Det sker nämligen mycket sällan. 

Trauma kan uppstå i många olika situationer. De flesta trauman (tandskador) sker dock i samband med sport och transport. Det finns naturligtvis vissa tandskador som är allvarligare än andra, men gemensamt för alla trauman är att de kräver behandling snarast. Vanligtvis är man inte tveksam om skadan är allvarlig eller inte, då det vanligtvis både syns och känns. I andra fall kan man tro att skadan är så begränsad att det inte är nödvändigt att uppsöka tandläkare, fast än man i verkligheten behöver akutbehandling.

Trauma inkluderar bland annat brutna och utslagna tänder, samt lösa tänder. För att få en klarare bild av skadans omfattning är det vanligt att en grundlig undersökning görs, inklusive en röntgenundersökning som ett första steg i behandlingen.

Photo

Tandläkarjour i Köping

Letar du efter en tandläkare som snabbt tar emot akuta fall? Då har du kommit till rätt ställe. Vi har öppet från måndag till fredag. Uppstår det ett behov för akut behandling på kvällen, på söndagar eller andra helgdagar, hänvisar vi till Tandläkarjouren i Köping. Här har du möjlighet att få en tid med mycket kort varsel, om du på grund av akut tandvärk eller trauma behöver omedelbar behandling. Observera att det inte finns möjlighet till telefonkonsultation.

Behöver du akut behandling under våra öppettider är det bästa du kan göra att ringa direkt till oss. Vi prioriterar akuta situationer högt och strävar efter att behandla dig så snart som möjligt. Utanför våra angivna öppettider hänvisas du till Tandläkarjouren i Köping.

Tandläkarjouren tar hand om både barn och vuxna.

Tandläkarjouren gör ingen skillnad på barn och vuxna – här tas alla akuta patienter emot på lika villkor. Som förälder är det ditt ansvar att bedöma om ditt barn behöver akut behandling. Är du det minsta osäker, så ring till Tandläkarjouren och beskriv kort vilka symtom ditt barn upplever. Även om barn generellt reagerar mer på smärta och obehag än vuxna, är det viktigt att man inte ignorerar eventuella tecken på tandvärk eller trauma.

Om det gäller mycket allvarliga tandsskador, eller om man önskar hjälp utanför den angivna tandläkarjourens öppettider, bör man rikta sig direkt till läkarjouren på det lokala sjukhuset. Tand- och ansiktsskador tas vanligtvis mycket allvarligt, varför man kan förvänta sig att komma snabbt till behandling.

Photo

Akuttandläkare med erfarenhet inom tandvårdsrädsla

Om du lider av tandläkarskräck är du sannolikt mindre benägen att ta kontakt med en tandläkare. Det är dock viktigt att du tar kontakt med tandläkaren om du upplever akuta smärtor i tänderna och/eller tandköttet. Sådana smärtor går nämligen sällan bort av sig själva.

Hos Tandvårdscentrum Köping har vi stor erfarenhet av att behandla patienter som lider av tandläkarskräck. Är det viktigt för dig att komma till en tandläkare som kan sätta sig in i dina tankar och bekymmer, då har du kommit rätt. Vi tar saker i din takt och ser till att du känner dig väl omhändertagen. På så sätt gör vi det till en positiv upplevelse att besöka oss.

 

Även om dina besvär är akut, kommer vi att göra en stor insats för att säkerställa att dina önskemål och behov blir uppfyllda. Tveka därför inte att kontakta oss vid akut behov av att bli undersökt av en tandläkare.

Bli fri från akut tandvärk – med vår hjälp

Akut tandvärk kommer aldrig lägligt, men när tandvärken uppstår så är hjälpen alltid nära. Om du upplever stark tandvärk bör du agera omedelbart, då smärtan är ett tecken på att något inte står rätt till. Smärtan kan t.ex. bero på hål i tänderna eller inflammation i tänderna eller tandköttet.

I många fall kan du lindra smärtan genom att använda smärtstillande medicin och kylförband. Det är dock viktigt att komma ihåg att sådana åtgärder endast gör smärtan uthärdlig, men inte löser det underliggande problemet. Du bör fortfarande kontakta en tandläkare så att dina tänder och ditt tandkött kan undersökas.

Vi hjälper dig att komma till rätta med din akuta tandvärk så att du kan återgå till din vardag.

Hur man behandlar akut tandvärk varierar mycket beroende på vad som har orsakat värken. 

Akut tandvård med konkurrenskraftiga priser

Söker du en tandläkare med konkurrenskraftiga och rättvisa priser på tandundersökningar och behandlingar, så vill vi gärna göra oss hörda. På Tandvårdscentrum Köping erbjuder vi transparenta och attraktiva priser på allt från vanliga undersökningar till kronor, broar, plastfyllningar m.m. Dessutom erbjuder vi akut tandvårdshjälp utan extra avgift.

Det behöver alltså inte vara dyrt att besöka en tandläkare akut. Visar det sig att en tandbehandling är nödvändig för att eliminera problemet, ger vi självklart en kostnadsberäkning på lämplig behandling. Har du svårt att hitta pengar till behandlingen, så bör du vara medveten om att vi erbjuder ränte- och avgiftsfri finansiering av alla våra behandlingar. Klicka här för att lära dig mer om detta finansieringserbjudande.

Vi tar emot både befintliga och nya patienter.

Oavsett om du normalt är ansluten till vår klinik eller inte, har du möjlighet att kontakta oss om du behöver akuttandvård. Ring till oss på 072 335 79 00 så ordnar vi en akuttid åt dig direkt. Det finns ju ingen anledning att gå runt med tandvärk längre än nödvändigt.

Är ditt behov mindre akut, kan du bara boka en tid för en vanlig tandundersökning under våra öppettider. Du hittar våra öppettider längst ned på hemsidan. Du kan boka tid online eller via telefon.

Ofta ställda frågor om akut behandling

... som du kan få svar på här.

Vi erbjuder alla våra patienter tandvård av högsta kvalitet till låga priser.

Finansiering

… på förmåliga sätt.

Hos din tandläkare Tandvårdscentrum Köping erbjuder vi mycket fördelaktig finansiering för våra behandlingar. Det ska alltid finnas möjlighet att få den rätta behandlingen för dina tänder, utan att ekonomin är ett hinder.

Vi jobber här
bottom of page