ClickCease
top of page
back.png

Få tillbaka ditt leende

Tandblekning

Har du frågor?

Kontakta oss

Leg. Tandläkare Uday Najim
Logo

Tandblekning

Drömmer du också om att få vitare tänder? Kom förbi vår klinik för professionell tandblekning som du gör hemma.

Tänder har naturligt en gulaktig nyans och blir med åldern mer gulaktiga eller gråtonade. Tobak, te, rödvin, kaffe och läsk orsakar mer missfärgningar.

Få tillbaka leendet med tandblekning

Tandblekning är en effektiv och erkänd metod för att behandla problemet med missfärgade tänder. Tänder med gula nyanser är särskilt mottagliga för behandlingen, medan tänder med gråtoner kan vara lite svårare att bleka.


Att bleka tänder kan göras, men det är svårt att i förväg lova exakt hur mycket vitare de blir. Vi kan bara säga att de blir vitare.

Under en tandblekning sker en kemisk nedbrytning av färgämnen som har orsakat missfärgningen. Vi använder en speciell form av väteperoxid som tränger in i tändernas emalj. Stora färgade molekyler bryts ner i denna process till mindre, och därmed mindre molekyler. Resultatet är ljusare tänder. Färgämnen kommer dock kontinuerligt att samlas i dina tänder, och därför bör du räkna med att behöva upprepa tandblekningen efter behov. 

På vår tandklinik erbjuder vi tandblekning på följande sätt:
Ett kit med specialutformade tandskenor och blekmedlet. Du styr själv processen hemma genom att applicera blekmedlet i skenan och bära den några timmar varje dag, eller över natten och upprepar under några dagar, tills önskat resultat är uppnått.

OBS: ilningar kan förekomma efter eller under processen, avbryt då behandlingen och använd tandkräm mot ilningar. Ta upp behandlingen igen när besvären gått över.

Photo

Bra att veta om tandblekning

Det är viktigt att betona att behandlingen inte på något sätt skadar tandemaljen. Om tandemaljen är mycket sliten bör du överväga ett annat behandlingsalternativ, dvs porslinskronor- eller plastfasader som limmas på tänderna.

 

Tandköttet ska vara friskt och tandfyllningarna ska vara täta, innan blekningen sker. Ibland kan det vara nödvändigt att byta ut starkt befintliga fyllningar efteråt, eftersom fyllningarna inte bleks.

Vad får man äta efter tandblekning? De flesta patienter upplever en tillfällig ökad temperaturkänslighet efter blekning, eftersom ytan tillfälligt blir lite mer öppen och porös. Detta medför också att man bör undvika rökning, rödvin och te de första dagarna.

Boka tid för tandblekning

Om du är intresserad av eller har funderat på tandblekning under en längre tid, kan du alltid enkelt och snabbt boka en tid. Du är då välkommen att ringa oss på 022110050.

Du är också välkommen att mejla oss på info@tandvardscentrumkoping.com för få svar på dina frågor eller boka tid.

Tandblekning i Köping

Tandblekning är en efterfrågad behandling. Det kan kanske bero på att man har börjat uppmärksamma att professionell tandblekning är effektiv, smärtfri och ekonomiskt överkomlig. Står en effektiv tandblekning överst på din personliga önskelista, kan du med fördel titta förbi vår klinik. På Tandvårdscentrum Köping har vi utfört flertalet tandblekningar för såväl unga som äldre.

Vi garanterar kvalité och professionalitet för pengarna. Vi kan hjälpa dig att få det leende du önskar. Vi har högt tryck på vår klinik i Eskilstuna, men strävar efter att hitta en tid som passar dig så snart som möjligt. Du kan boka tid idag via hemsidan. Det enda du behöver göra är att fylla i ett kort formulär.

Vad kan jag förvänta mig av tandblekningen?

Resultatet av en tandblekning är väldigt individuellt. Som klient har du själv möjlighet att påverka resultatet. Det viktigaste är att man följer samtliga anvisningar. Hoppar man över behandlingen en eller två dagar, kommer det självklart påverka slutresultatet. Det är dock möjligt att förlänga behandlingstiden, om man har hoppat över några dagar.

Med före- och efterbilder finns det gott om möjligheter att bedöma effekten. Vissa kommer att se en stor skillnad, medan andra upplever en blygsam effekt. Hur stor effekt tandblekningen ger beror bland annat på utgångspunkten. Vår erfarenhet visar att professionell tandblekning i de flesta fall har ett riktigt gott resultat.

Som utgångspunkt kommer man inte att uppleva biverkningar i samband med tandblekningen. Man kan dock uppleva överkänslighet för kyla och värme i någon grad. Upplever du biverkningar som tandläkaren inte har nämnt, så kan det vara en god idé att ta kontakt med vederbörande behandlare för rådgivning.

Ofta ställda frågor om tandblekning

... som du kan få svar på här

Photo
bottom of page